IN DE TUIN

Wil je graag een groen paradijsje in je eigen achtertuin? 
Of kom je graag het onze eens bezichtigen? 


Hieronder lees je hoe wij je daarbij kunnen helpen!

Klik op de titels voor meer info.

ZAKBOEK VOOR DE PERMACULTUURTUIN

Annelies schreef een boek! En daar lees je hier alles over.

Tijdens deze 5-delige lessenreeks leren we een moestuin aanleggen via het principe van de permacultuur, een ecologisch duurzame en economisch stabiele manier van moestuinieren.

  • Dinsdag 28 februari 2023 - theorieles 1: de permacultuurmoestuin
  • Dinsdag 7 maart 2023 - theorieles 2: het moestuinjaar jan-maart + opmaken moestuinplan
  • Zaterdag 11 of 18 maart 2023: praktijkles 1: zaaien en verspenen, uitplanten
  • Dinsdag 21 maart 2023 - theorieles 3: plagen is liefde vragen
  • Zaterdag 22 of 29 april 2023 - praktijkles 2: uitplanten en verzorging vruchtgroenten, combinatieteelt in de praktijk

ECO-TUINDAGEN 

Op de eerste zaterdag van juni stellen wij onze tuin open voor het grote publiek. 

Laat je rondleiden doorheen onze moestuin. Raak geïnspireerd en ontdek hoe je ook van jouw tuin een permacultuurtuin kan maken. Maak kennis met Vicky en Kaatje, breng een bezoek aan ons voedselbosje en zeg Donald, Daisy en de kippen gedag.

Benieuwd? Inschrijven is niet nodig. Je mag doorlopend in onze tuin komen ronddwalen. Een rondleiding door de tuin - met daaraan gekoppeld wat uitleg over wat permacultuur nu eigenlijk is - start op onderstaande tijdstippen onder de berkenboom: 

  • 10u
  • 11u30
  • 14u
  • 15u30

Kom je op een ander tijdstip en spot je Annelies tussen de groenten? Klamp haar gerust aan en bombardeer ze met vragen. Ze gidst jullie graag rond!

Afsluiten en napraten kan op ons gezellig zonneterras. Sommelier Jeroen selecteert de wijntjes, er is huisgeperst sap en biologische biertjes. De zoetekauwen kunnen zich tegoed doen aan een gebak met groenten uit eigen kweek. Met groénten, dat las je goed! 

Wist-je-datje: Vicky vindt andere hondjes best spannend. Om die reden vragen we om jullie viervoeters niet mee te brengen. Dankjewel voor het begrip en een pootje van Vicky! 

VOORDRACHT- DE PERMACULTUURMOESTUIN

Een permacultuur-moestuin aanleggen, hoe begin je daaraan? Tijdens deze voordracht worden de principes van de permacultuur geduid aan de hand van voorbeelden en toegepast op de moestuin.
Het is een interactieve presentatie: het publiek krijgt volop kans om te reageren en vragen te stellen. Je vertrekt gegarandeerd geïnspireerd naar huis.