IN DE TUIN

Wil je graag een groen paradijsje in je eigen achtertuin? 
Of kom je graag het onze eens bezichtigen? 


Hieronder lees je hoe wij je daarbij kunnen helpen!

Klik op de titels voor meer info.

ZAKBOEK VOOR DE PERMACULTUURTUIN

Annelies schreef een boek! En daar lees je hier alles over.

Tijdens deze 5-delige lessenreeks leren we een moestuin aanleggen via het principe van de permacultuur, een ecologisch duurzame en economisch stabiele manier van moestuinieren.

  • Donderdag 10 maart 2022 - theorieles 1: de permacultuurmoestuin
  • Donderdag 17 maart 2022 - theorieles 2: het moestuinjaar jan-maart + opmaken moestuinplan
  • Donderdag 24 maart: praktijkles 1: zaaien en verspenen, uitplanten
  • Donderdag 31 maart - theorieles 3: plagen is liefde vragen
  • Donderdag 5 mei - praktijkles 2: uitplanten en verzorging vruchtgroenten, combinatieteelt in de praktijk

ECO-TUINDAGEN 

Op zaterdag 4 juni van 10-17u stellen wij onze tuin open voor het grote publiek. 

Laat je rondleiden doorheen onze moestuin. Laat je inspireren en ontdek hoe je ook van jouw tuin een permacultuurtuin kan maken. Maak kennis met Donald, Daisy en hun kuikens, breng een bezoek aan onze bijenkasten en zeg de kippen gedag.

Benieuwd? Inschrijven is niet nodig. Je mag doorlopend in onze tuin komen ronddwalen. Een rondleiding door de tuin - met daaraan gekoppeld wat uitleg over wat permacultuur nu eigenlijk is - start op onderstaande tijdstippen onder de berkenboom: 

  • 10u
  • 11u30
  • 14u
  • 15u30

Kom je op een ander tijdstip en spot je Annelies tussen de groenten? Klamp haar gerust aan en bombardeer ze met vragen. Ze gidst jullie graag rond!

Smaakt naar meer? Snuister in de boekenstand van Velt Lichtervelde-Torhout. Ook ons zakboek voor de permacultuurmoestuin wordt er natuurlijk te koop aangeboden! Graag een gesigneerd exemplaar? Om 13u en 17u organiseren we hier een momentje voor. 

Afsluiten en napraten kan op ons gezellig zonneterras. Sommelier Jeroen selecteert de wijntjes, er is huisgeperst sap en biologische biertjes. De zoetekauwen kunnen zich tegoed doen aan een gebak met groenten uit eigen kweek. Met groénten, dat las je goed! 

INTERACTIEVE PRESENTATIE:
PERMACULTUUR - MINDER WERK, MEER OPBRENGST

Een permacultuur-moestuin aanleggen, hoe begin je daaraan? Tijdens deze voordracht worden de principes van de permacultuur geduid aan de hand van voorbeelden en toegepast op de moestuin.
Het is een interactieve presentatie: het publiek krijgt volop kans om te reageren en vragen te stellen. Je vertrekt gegarandeerd geïnspireerd naar huis.