IN DE MEDIA

Chefs van het Lekkere Westen - DINER SUR TERRE - 2024

Meer dan ooit zorgen de West-Vlaamse chefs voor een uniek gastronomisch aanbod. De gastronomische troeven van onze provincie hebben vandaag een sterke internationale uitstraling. Er is natuurlijk het talent van de vele chefs maar ook de streekproducten dragen bij tot het hedendaagse sterke imago van onze lekkere tafel. Het Lekkere Westen presenteert meer dan 200 lekkere adressen in onze provincie.

Begint het te kriebelen om met de handen in de aarde te wroeten en een eigen moestuintje te beginnen? - reportage Mar10's, TV plus (video, 4/23)

Annelies Vandendriessche schreef een boek over permacultuur. Ze geeft Martine een minicursus zaadjes planten en plantjes verspenen.

Permacultuur, in samenwerking met de natuur - reportage Tendens TV (video, 8/22)

Annelies Vandendriessche heeft een passie voor permacultuur en die deelt ze met anderen via een huiskamerrestaurant én nu ook een boek.

Samenwerken met de natuur - reportage TV Plus (video, 7/22)

Zit je ook graag te wroeten met je handen in de aarde? Annelies ook. Samen met haar man kocht ze een huis. Niet voor het huis maar voor de tuin. Achteraan hebben ze een stukje groen gecreëerd dat bruist van het leven: een permatuin én een permacultuur moestuin. Annelies legt uit wat permacultuur is en hoe het werkt.llen...

Volg de natuur in de tuin en er ontstaat een weelde aan dieren en ander leven - het AD (artikel, 3/22)

Geen zin in de jaarlijkse tuincyclus van schoffelen, mesten, wieden en zaaien? Misschien is een tuin op basis van permacultuur iets. Die houdt zichzelf in stand en is een paradijs voor alles wat leeft. 

Permacultuur & Plagen in de tuin - Tuin op Tafel (artikel, 3/22)

Lekker vegetarisch - Visit West-Vlaanderen

Vegetariër in hart en nieren of eet je graag af en toe eens vegetarisch? Voor vegetariërs is er ook een gevarieerde keuken en er zijn restaurants in West-Vlaanderen die zich er specifiek in specialiseren.

Laureaat Groene Pluim - Het Nieuwsblad (artikel, 12/20)

Laureaat Groene Pluim - Torhout Vandaag (artikel, 12/20)

Met de Groene Pluim zet Groen Torhout een persoon of organisatie die werkt aan een meer sociale, gezonde, groene en warme samenleving in de kijker. Vandaag werd bekend gemaakt dat, na stemming, de Groene pluim 2020 naar Fruits de Terre / Diner sur Terre gaat.

Interne keuken - De Krant Van West-Vlaanderen