SPICE IT UP
Een workshop voor hete peperlovers
zaterdag 23 september 2023, 10-12u30 - nog enkele plekjes beschikbaar
zaterdag 30 september 2023, 10-12u30 - VOLZET
Locatie: Diner sur Terre, kortemarkstraat 85, 8820 Torhout
NOOT: De workshop op 30 september is een herhaling van die op 23 september. Ze bestaat niet uit twee delen. Je hoeft dus maar voor 1 datum in te schrijven.
Zoals elke moestuinier wel weet of binnenkort zal ervaren:
sommige planten geven méér dan je verwacht. Denk aan de never ending
courgettestroom, liters tomatensaus, kolossale pompoenen en … emmers vol pepers! Want ook al heb je maar één
hete peper in je tuin aangeplant, de oogst zal talrijk zijn. Om te voorkomen
dat je eindigt met een voorraad gedroogde pepers die je van je leven niet meer
op krijgt, is er deze SPICE IT UP workshop, een workshop voor hete peperlovers.
Verken de permacultuurmoestuin, grasduin in de selectie aanwezige pepersoorten, proef van huisbereide hapjes en drankjes en duik onder begeleiding van Annelies de keuken in. Samen gaan we chili's fermenteren, maken we tabasco, sriracha, harissa, gelei van rode ui met pepers, chilizout ...
Heb je zelf een overschot aan pepers die je graag deelt? Breng
maar mee!
Maximaal 10 deelnemers
60euro pp
Inclusief
- Hapjes en drankjes tijdens de workshop
- Rondleiding in de permacultuurmoestuin
- Degustatie verschillende pepers en peperbereidingen
- Kookworkshop Spice it Up
Neem je mee naar huis:
- Receptenbundel
- Zaden van verschillende pepersoorten om volgend jaar zelf uit te zaaien.
- Gefermenteerde chilipepers (212ml)
- Tabasco (106ml)
- Sriracha (106ml)
- Sambal (106ml)
- Harissa (106ml)
- Uienmarmelade met chili en munt (106ml)
- Chilizout
*Breng je pepers uit eigen tuin mee? Dan kan je natuurlijk grotere hoeveelheden sausjes maken. Breng in dat geval zeker zelf bokaaltjes mee. Geef je dit ook even door bij je inschrijving?