IN HET WILD

WILDPLUKKEN 

basisprincipes en kennismaking

Annelies en Marlies, beiden herboriste, zitten het liefst met hun handen in de aarde. Ze hebben beiden ervaring in het organiseren en geven van workshops en begeleiden van groepen. Ze delen hun kennis en kunde graag met iedereen die geïnteresseerd is en naar buiten wil trekken. 

Annelies heeft haar eigen zaak 'Diner sur terre' waar ze in een gezellig huiskamerrestaurant de lekkerste menu's op tafel tovert met ingrediënten uit haar permacultuurtuin. Ze schreef een boek over permacultuur (een echte aanrader!) en geeft naast permacultuurworkshops ook lessenreeksen moestuinieren en kookworkshops. Annelies heeft een passie voor smaken en geuren, en gaat het liefst op zoek naar de lekkerste gerechtjes met natuurlijke ingrediënten. Ze tovert de heerlijkste smaken op je bord!

Marlies is actief bij de Jong Natuurverkenners, een jeugdafdeling van Natuurpunt, waar ze elke maand het bos intrekken om alles wat leeft en groeit te ontdekken. Naast herborist is ze ook florist. Ze is gefascineerd door de folklore, mythes en legendes over planten en kan je een pak wist-je-datjes vertellen. Haar interesse ligt in het geneeskrachtige van planten en ze kan je gepassioneerd vertellen over de toepassingen van planten. Samen zijn ze actief bij VELT, waar ze activiteiten organiseren rond wildpluk, eetbare planten, stoepplantjes en ander boeiend groen.

Ze wonen toevallig in dezelfde straat in Torhout, waar ze elk hun eigen, groene paradijs hebben. Een eetbare tuin, een mix van principes van permacultuur, voedselbossen en moestuinieren. Samen zorgen ze voor 90 procent van de biodiversiteit in hun straat! Je kan Marlies en Annelies boeken om er samen op uit te trekken! Leer wat daar groeit, wat je kan eten, en wat zeker niet. Ontdek de lekkerste wilde smaakjes uit het bos en het veld 

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Wil je met Annelies & Marlies op pad? Verwacht je dan aan anderhalf uur ontdekken in bos en veld. Torhout is hun heimat, waar ze in Groenhove bos graag groepen mee op sleeptouw nemen. 

Maar ze komen ook graag jouw kant op! Dan hebben ze twee uur tijd nodig om ter plaatse voor te bereiden, om de groep te voorzien op een correcte ontdekkingstocht, aangepast aan de locatie. Samen brengen ze een leuke mix van weetjes, recepten en toepassingen. 

Ze behandelen minimum 20 planten en vertellen over hun vroegere gebruik en huidige gebruik. Na afloop van de ontdekkingstocht voorzien ze minimaal 3 hapjes voor de groep om te proeven van wilde kruiden en planten. Er is ruimte voor vragen en gesprek, en een gezellige babbel.