Zakboek voor de permacultuur moestuin

De natuur als belangrijkste inspiratiebron in je moestuin

Annelies Vandendriessche 

Permacultuur is een levensstijl waarin je samenwerkt met de natuur met als basisbegrippen zelfvoorzienend leven en gebruik maken van kringlopen en natuurlijke processen.
Het vertrekt vanuit uit drie centrale ethische principes: zorg voor de aarde, voor de mens en voor elkaar. Hieruit werden twaalf ontwerpprincipes omschreven, waarop Annelies zich ook baseert in haar boek.

In de natuurlijke moestuin laat je natuurlijke processen hun gang gaan en speel je daarop in.
Dit betekent dat je inzet op meerjarige planten, combinatieteelt en plantengildes integreert, plagen leert voorkomen in plaats van bestrijden en onkruid door een nieuwe bril gaat bekijken.

Annelies geeft ook heel wat praktische tips om kringlopen te integreren in de moestuin: opvangen van water, hergebruiken van snoeiafval ... zelfs de tuindieren hebben hier hun rol! Maar ook de keuken en het huishouden komen aan bod: hoe verwerk je een overvloed aan oogst én onkruid in je recepten, welke planten hebben ook een plekje in de keukenapotheek, waste je al eens met kastanjes? Meer dan genoeg ideeën! 

Product details 

Afwerking: Paperback
Aantal pagina's: 176
Afmetingen: 210x170
Verschijningsdatum: 15/03/2022
EAN: 9789401481120
Nur-code: Flora algemeen
Uitgever: Lannoo
Druk: 1


BOEKVOORSTELLING

DINSDAG 15 maart, 20u - CC De Brouckère (Torhout)
inschrijven via ons contactformulier

ZONDAG 3 april, 10u - Hoeve Hangerijn (Assebroek)
inschrijven

ZONDAG 24 april, 10u30 - Bibliotheek Ichtegem
inschrijven


BESTELLEN

Wil je jouw exemplaar als eerste in de bus? Dan kan je het hieronder al bestellen! Levering vanaf 10 maart. Wil je graag een gesigneerd exemplaar? Laat dat dan zeker even weten!

Wist-je-datje: als je via onze website bestelt, krijg je van ons als extraatje wat groente-, bloemen- of kruidenzaden om je permacultuurtuintje vorm te geven!

Opmerking: onze website laat het (voorlopig) nog niet toe om Nederland of Duitsland te selecteren als verzendadres. Wil je toch graag ons boek ontvangen? Noteer je correct adres bij de opmerkingen!  

In de pers