WORKSHOPS

Geïnspireerd door ons project? Begint het te kriebelen? Wil je zelf ook aan de slag?
Bekijk hieronder welke workshops we aanbieden!


TE GAST BIJ HUISKAMERRESTAURANT DINER SUR TERRE

5 oktober 2021

Heb je geen zin om zelf achter het fornuis te staan?

We nemen een kijkje achter de schermen bij huiskamerrestaurant Diner sur Terre uit Torhout en zijn te gast in de gelegenheidskeuken van chef Annelies Vandendriessche in Gistel. Tijdens deze kookdemonstratie neemt Annelies ons mee op een culinaire wandeling doorheen haar tuin "Fruits de Terre", waar seizoengebonden en biologische groenten van eigen kweek de hoofdrol spelen. Ze zal tonen hoe je deze producten met veel smaak kunt verwerken tot heerlijke vegetarische en veganistische gerechten. Steeds gaat ze op zoek naar biologische producten, zelf gekweekt of lokaal aangekocht. Je wordt tijdens deze avond verwend met een all-in verrassingsmenu (aperitiefhapje, voor- en hoofdgerecht). 


5-DELIGE LESSENREEKS MOESTUINIEREN (TIC REMBERT)

Tijdens deze 5-delige lessenreeks leren we een moestuin aanleggen via het principe van de permacultuur, een ecologisch duurzame en economisch stabiele manier van moestuinieren.

  • Donderdag 10 maart 2022 - theorieles 1: de permacultuurmoestuin
  • Donderdag 17 maart 2022 - theorieles 2: het moestuinjaar jan-maart
  • Donderdag 24 maart: praktijkles 1: zaaien en verspenen, uitplanten
  • Donderdag 31 maart - theorieles 3: plagen is liefde vragen
  • Donderdag 5 mei - praktijkles 2: uitplanten en verzorging vruchtgroenten, combinatieteelt in de praktijk

KOOKWORKSHOP PLANT-AARDIG KOKEN

Krijg een heleboel tips en tricks om simpele gerechten te veganizen. Ontdek welke producten onmisbaar zijn in de plantaardige keuken. Ga ten slotte zélf aan de slag! Met een groepje vriend(inn)en, familieleden, collega's ... kook je je eigen plantaardig menu, onder begeleiding van Annelies. Al dat lekkers mag je achteraf natuurlijk ook gewoon opsmullen!


INTERACTIEVE PRESENTATIE:
PERMACULTUUR - MINDER WERK, MEER OPBRENGST

Een permacultuur-moestuin aanleggen, hoe begin je daaraan? Tijdens deze voordracht worden de principes van de permacultuur geduid aan de hand van voorbeelden en toegepast op de moestuin.
Het is een interactieve presentatie: het publiek krijgt volop kans om te reageren en vragen te stellen. Je vertrekt gegarandeerd geïnspireerd naar huis.